Nis

Öğretmenlerimiz tarafından seçilen ayın öğrencilerine ve ayın sınıfına ait belgeler, okul müdürümüz Vedat  Ali DEDEBEYOĞLU tarafından verildi.

9 F, 10 F ve 11 D sınıfı öğrencileri

Yazar Şermin Yaşar tarafından Türkçe kelimelerin, atasözlerinin ve deyimlerin anlamını çocuklara ve gençlere öğretmek amacıyla kurulan Türkiye'nin ilk “Kelime Müzesi”ni ziyaret etti. Öğrencilerimize

Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Hatice Elmacı, Dilara Akbulut Soysal, Selmin Yiğit ve Şükran Karacan Sonduk eşlik etti.

Nis

Okul müdürümüz Vedat Ali DEDEBEYOĞLU, müdür yardımcımız Aydın ÖZCANOĞLU, 12 A sınıf rehber öğretmeni Nejla YıLDIRIM , Din Kültürü ve ahlak bilgisi Öğretmenleri Seniha BİLGİÇ ATALAN ve Suna İŞCEN, Alparslan Anadolu Lisesinden bu yıl mezun edeceği 12. Sınıflarla iftar sofrasında buluştular. Alparslan Anadolu Lisesinin girişinde kurulan masalarda iftarını açan öğrenciler, idareci ve öğretmenleriyle 4 yıldır eğitim gördükleri okullarında  böyle bir vesile ile buluşmanın mutluluğunu ve lezzetini yaşadılar.

Nis

Otizm Farkındalık Günü nedeniyle okulumuz gitar grubunun İller Bankası özel eğitim okulu ile beraber yapmış olduğu gitar konserinden görüntüler

Ögrencilerin okul bahcesinde eğlendikleri, dinlendikleri, şarkılar söyledikleri anlar.
gitar grubumuzun bahar etkinlikleri fotoğrafları

9 Mart 2024 Cumartesi günü Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kalecik ilçemiz Aktepe köyü yardımlaşma derneği tarafından düzenlenen fidan dikme törenine Mete Cumhur hocamız aracılığıyla 150 öğrenci ve 9 öğretmen olarak katıldık. Köyün yardımlaşma derneği tarafından edebiyat öğretmenimiz Emir Ali Şahin'e okulumuz adına plaket verildi.

Kültürümüzde İz Bırakanlar Projesi kapsamında, Türk dilinin büyük ustası, yaşamı seven bir mütefekkir, ışığı arayan bir fikir işçisi Cemil Meriç'i anmak amacıyla hazırladığımız programımızı Kaymakamımız Sn. Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Veli Karakuş ve şube müdürlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Programı hazırlayan Şükran Karacan Sonduk, Neslihan Durmaz, Hatice Elmacı, Nazan Ateş, Sevgi Korkmaz öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

19.03.2024 Salı günü Alparslan Anadolu Lisesi 9.Sınıflar Rehberlik Çalışmaları kapsamında Mesleki

hedef belirleme içerikli Hacettepe Beytepe Kampüsü Gezimiz çook güzel geçti emeği geçen tüm

öğretmenlerimize ve Hacettepe Tarih Bölümü akademisyeni Sayın Seyfi YILDIRIM ‘ hocamıza

misafirperverliği için sonsuz teşekkürler…

Ramazan ayı geldi hoşgeldi. Değerler eğitimi kulubünün gayretletiyle 9.sınıfların katında "Ramazan Köşesi" yapıldı. Kulüp öğrencilerinin  emekleriyle hazırlanan köşede bu ayda yapılması gerekenler, maniler, temsili iftar sofrası ve fotoğraf çektirmek isteyenler için Ramazan Hatırası bölümleri yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken köşe Ramazan Ayı sonuna kadar öğrencilerin istifade sine sunulmuştur. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için de Ramazan kolisi etkinliği tertiplenmiş olup faaliyetler tüm hızıyla devam etmektedir.

Değerler eğitimi kulübünün yaşlılara, Şehit ve gazi yakınlarına yönelik yaptığı etkinlikler kapsamında idarecimiz Vedat Ali DEDEBEYOĞLU, değerler eğitimi kulüp öğretmenleri ve öğrencilerimiz çeşitli   ziyaretler düzenlediler. Ellerini öpüp hayır dularını  aldıkları yaşlılarla sohbet imkanı bulan gençler bu ziyaretlerinin hayata bakışlarında çok önemli yer ettiğini belirttiler .

“Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, Milli Mücadele’nin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Mustafa Kemal’in askerî dehasının kanıtlandığı, Türk milletinin kahramanlık ve fedakârlığının doruk noktasına ulaştığı, vatan duygusunun berkitildiği büyük bir olaydır.”

Alparslan Anadolu Lisesi ailesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü münasebetiyle 18 Mart Şehitler Günü programımızı gerçekleştirdik. Programı hazırlayan Dilara Akbulut Soysal, Selmin Yiğit, Sezgi Gazel, Nazan Ateş, Nesrin Şenöz Ateş, Aslı Kurt ve Bülent Öztürk öğretmenlerimize, katılımlarından dolayı Müzik öğretmeni Candeniz Yüksekdağ’a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yenimahalle Müftülüğünce düzenlenen resim yarışmasına okulumuz görsel sanatlar öğretmenleri Sevgi KORKMAZ ve Nesrin ŞENÖZ ATEŞ rehberliğinde katılan ve dereceye giden öğrencilerimize Yenimahalle Müftüsü tarafından ödülleri verildi.

1. Elçin Küçük

2. Duru Sözüak

3. Ceylin Su Dinç

4. Burak Türk

Yenimahalle ilçe genelinde uygulanan deprem tatbikatını biz de 10:10’da okulumuzda yaptık.