Ramazan ayı geldi hoşgeldi. Değerler eğitimi kulubünün gayretletiyle 9.sınıfların katında "Ramazan Köşesi" yapıldı. Kulüp öğrencilerinin  emekleriyle hazırlanan köşede bu ayda yapılması gerekenler, maniler, temsili iftar sofrası ve fotoğraf çektirmek isteyenler için Ramazan Hatırası bölümleri yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken köşe Ramazan Ayı sonuna kadar öğrencilerin istifade sine sunulmuştur. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için de Ramazan kolisi etkinliği tertiplenmiş olup faaliyetler tüm hızıyla devam etmektedir.

Değerler eğitimi kulübünün yaşlılara, Şehit ve gazi yakınlarına yönelik yaptığı etkinlikler kapsamında idarecimiz Vedat Ali DEDEBEYOĞLU, değerler eğitimi kulüp öğretmenleri ve öğrencilerimiz çeşitli   ziyaretler düzenlediler. Ellerini öpüp hayır dularını  aldıkları yaşlılarla sohbet imkanı bulan gençler bu ziyaretlerinin hayata bakışlarında çok önemli yer ettiğini belirttiler .

“Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, Milli Mücadele’nin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Mustafa Kemal’in askerî dehasının kanıtlandığı, Türk milletinin kahramanlık ve fedakârlığının doruk noktasına ulaştığı, vatan duygusunun berkitildiği büyük bir olaydır.”

Alparslan Anadolu Lisesi ailesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü münasebetiyle 18 Mart Şehitler Günü programımızı gerçekleştirdik. Programı hazırlayan Dilara Akbulut Soysal, Selmin Yiğit, Sezgi Gazel, Nazan Ateş, Nesrin Şenöz Ateş, Aslı Kurt ve Bülent Öztürk öğretmenlerimize, katılımlarından dolayı Müzik öğretmeni Candeniz Yüksekdağ’a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yenimahalle Müftülüğünce düzenlenen resim yarışmasına okulumuz görsel sanatlar öğretmenleri Sevgi KORKMAZ ve Nesrin ŞENÖZ ATEŞ rehberliğinde katılan ve dereceye giden öğrencilerimize Yenimahalle Müftüsü tarafından ödülleri verildi.

1. Elçin Küçük

2. Duru Sözüak

3. Ceylin Su Dinç

4. Burak Türk

Yenimahalle ilçe genelinde uygulanan deprem tatbikatını biz de 10:10’da okulumuzda yaptık.

Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Beden Eğitimi öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen ve başlangıç atışını okul müdür yardımcımız Arzu Yılmaz'ın yaptığı dart turnuvasının sonuçları belli oldu.

1.Neslihan DURMAZ

2.Zerrin SAĞLAM EVİZ

3.Saadet EHLİZ

4. Suna İŞCEN

Dilimizin Zenginlikeri Projesi kapsamında ilk toplantımızı okul müdürümüz Vedat Ali Dedebeyoğlu başkanlığında yaptık.

Dilimizin Zenginlikeri Projesi etkinlikleri Görsel Sanatlar öğretmenlerimizin pano çalışmalarıyla devam ediyor. 09/01/2024

Dilimizin Zenginlikeri Projesi etkinlikleri Tarih öğretmenlerimizin sınıf içi çalışmalarıyla devam ediyor. 09/01/2024

11/G sınıfı, okul müdür yardımcımız Aydın ÖZCANOĞLU ve sınıf öğretmenleri Emir Ali ŞAHİN rehberliğinde devlet büyükleri anıt mezarlığını ziyaret etti.

Şubat ayında ayın öğrencisi seçilen öğrencilerimize belgeleri ve hediyeleri okul müdürümüz Vedat Ali Dedebeyoğlu tarafından verildi.

Okulumuz Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından masa tenisi  turnuvası düzenlenmiştir

Dereceye giren öğrencilerimiz.

1. 11/C EYÜPHAN DİLGİOĞLU

2. 11/F ENES SEVGİ

3. 11/B HÜSEYİN ÖZBEK

Masa tenisi tunuvasında dereceye giren öğrenilerimize okul müdürümüz Vedat Ali Dedebeyoğlu tarafından ödülleri verildi.

Şbt

28 Şubat tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri Türkan ve Buket Hanım tarafından 9. sınıflarımıza yönelik Beden Sağlığı ve Dengeli Beslenme konularında seminer verildi.

Öğrencilerimiz, üniversiteleri tanıma kapsamında öğretmenlerimiz Dilek Uçar, Mehtap Demirkan, Nejla Yıldırım ve Medet Yalçın rehberliğinde Hacettepe Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Şbt

11. sınıf öğrencimiz Zeynep Sudenaz Aktaş Karate branşında okullar arası turnuvada Ankara 3. oldu. Madalyası Okul Müdürümüz Vedat Ali Dedebeyoğlu tarafından verildi.

Şbt

Okulumuzun devam eden projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz Yapay Zeka - Siber Güvenlik- Kriptoğrafi Uygulamaları konulu seminere katılmıştır.